12 mai 2020 • PALATUL BRAGADIRU

Digital Divas Awards 2019

Gala anuala Digital Divas Awards vine ca o recunoastere a muncii si a eforturilor pe care comunitatea bloggerilor de frumusete si moda le depune zi de zi. Este o celebrare a celor mai active femei din mediul online local. Cea de-a 7-a editie Digital Divas Awards va avea loc pe 28 mai, dupa conferinta din prima parte a zilei.

PROCESUL DE JURIZARE

Procesul de jurizare se desfasoara dupa incheierea procesului de selectie a propunerilor si anuntarea nominalizarilor, iar rezultatul final va fi obtinut, in cele mai multe categorii, din votul publicului (50%) si voturile juratilor, un grup format din specialisti din domeniu (50%). Jurizarea se va desfasura in perioada 25 aprilie – 14 mai, in baza critieriilor anuntate pentru fiecare categorie.

Pentru categoria „Best Brand Endorser”, castigatorul este desemnat 100% in urma aprecierii unui juriu de specialisti in comunicare si marketing din companii si agentii.

Pentru categoria „People’s Choice Award”, castigatorul este desemnat 100% de votul publicului.

Exista si 3 categorii speciale cu premii oferite de AVON, care nu au nominalizari publice. 

BUNE PRACTICI IN PROMOVAREA NOMINALIZARILOR

Initiatorii proiectelor din categoriile Digital Divas Awards 2019 sunt incurajati sa isi anunte nominalizarea pe platformele lor personale. Desi micile campanii pe Facebook sau Instagram (paid ads) sunt permise pentru a atrage atentia comunitatii asupra votului online, nu agream si nu incurajam concursurile care au ca scop atragerea voturilor in schimbul unui premiu, giveaway etc. Aceasta practica nu este permisa.

Categorii

Young Divas in Fashion Blogging

Aceasta categorie este deschisa blogurilor de fashion lansate incepand cu 2017, de catre persoane cu varsta pana in 30 de ani, in prezent.

In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, relevanta articolelor pentru categoria aleasa (fashion) si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Blogurile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

Young Divas in Beauty Blogging

Aceasta categorie este deschisa blogurilor de beauty lansate incepand cu 2017, de catre persoane cu varsta pana in 30 de ani, in prezent.
In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, relevanta articolelor pentru categoria aleasa (beauty) si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Blogurile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

Most Active Beauty Blogger

Aceasta categorie este deschisa bloggerilor de beauty cu peste 2 ani de activitate, care folosesc blogul ca sursa principala de comunicare a continutului creat, dar care au si o prezenta activa pe alte retele sociale (Instagram, YouTube, Facebook).

In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor (cel putin 1 postare pe luna, in ultimele 3 luni, fata de data anuntarii Digital Divas Awards), relevanta articolelor pentru categoria aleasa (beauty) si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Blogurile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

Most Active Fashion Blogger

Aceasta categorie este deschisa bloggerilor de fashion cu peste 2 ani de activitate, care folosesc blogul ca sursa principala de comunicare a continutului creat, dar care au si o prezenta activa pe alte retele sociale (Instagram, YouTube, Facebook).

In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor (cel putin 1 postare pe luna, in ultimele 3 luni, fata de data anuntarii Digital Divas Awards), relevanta articolelor pentru categoria aleasa (fashion) si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Blogurile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

Best Women Websites

Aceasta categorie este deschisa site-urilor de Beauty, Fashion si Lifestyle dedicate femeilor, care au o vechime de cel putin 3 ani in mediul online romanesc.

Site-urile trebuie sa fie sustinute de catre o echipa editoriala locala, formata din minim 3 persoane.

Best Newcomer in Fashion & Beauty on YouTube

Aceasta categorie este deschisa canalelor de Youtube de fashion si/ sau beauty, care au pana la 25.000 de followers la data lansarii Digital Divas Awards (5 aprilie). De asemenea, canalul de YouTube trebuie sa aiba pana la 3 ani (lansat incepand cu 2016) de activitate constanta si trebuie sa fie asociat cu o alta prezenta online (site, blog sau canal de YouTube) pe domeniul fashion si / sau beauty.

In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, calitatea filmarilor, relevanta continutului pentru categoria de fashion & beauty si, orientativ, reach-ul si engagement-ul clipurilor.

Best Fashion & Beauty YouTube Channel

Aceasta categorie este deschisa canalelor de YouTube a caror tematica este de fashion si/sau beauty si care au peste 25.000 de followers. De asemenea, trebuie sa fie asociate cu o alta prezenta online (site, blog sau canal de YouTube) pe domeniul fashion si / sau beauty.

In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, calitatea filmarilor, relevanta continutului pentru categoria de fashion & beauty si, orientativ, reach-ul si engagement-ul clipurilor.

Best Newcomer in Fashion & Beauty on Instagram

Aceasta categorie este deschisa conturilor de Instagram cu continut relevant in domeniului fashion si/sau beauty, incepand din 2016, care au intre 10.000 – 25.000 de followers. De asemenea, contul trebuie sa fie asociat cu o alta prezenta online (site, blog sau canal de YouTube) pe domeniul fashion si / sau beauty.

Conturile care nu au continut propriu (cele ce prezinta curated content) nu pot intra in competitie.

In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: creativitatea continutului, calitatea fotografiilor, interactiunea cu comunitatea, aspectul general al profilului, frecventa postarilor si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Best Fashion & Beauty Instagram Account

Aceasta categorie este deschisa acelor conturi de Instagram a caror continut este relevant pentru domeniul de fashion si/sau beauty, care au peste 25.000 de followers. De asemenea, contul trebuie sa fie asociat cu o alta prezenta in online (site, blog sau canal de YouTube) pe domeniul fashion si / sau beauty.
Conturile care nu au continut propriu (cele ce prezinta curated content) nu pot intra in competitie.

In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: creativitatea continutului, calitatea fotografiilor, interactiunea cu comunitatea, aspectul general al profilului si frecventa postarilor si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Best Fashion Blogger

Aceasta categorie este deschisa creatoarelor de continut ale caror bloguri de fashion au peste 2 ani vechime, care au o comunitate puternica in jurul lor si se bucura de o recunoastere mare in social media, media si in randul brand-urilor.

Blogul trebuie sa aiba un continut relevant in domeniu si sa se remarce prin multiple colaborari cu branduri locale si/sau internationale din industria de fashion.

In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, relevanta articolelor pentru categoria aleasa (fashion), brandul personal creat in jurul blogului si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Blogurile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

Best Beauty Blogger

Aceasta categorie este deschisa creatoarelor de continut ale caror bloguri de beauty au peste 2 ani vechime, care au o comunitate puternica in jurul lor si se bucura de o recunoastere mare in social media, media si in randul brand-urilor.

Blogul trebuie sa aiba un continut relevant in domeniu si sa se remarce prin multiple colaborari cu branduri locale si/sau internationale din industria de beauty.

In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, relevanta articolelor pentru categoria aleasa (beauty), brandul personal creat in jurul blogului si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Blogurile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

Best Lifestyle Blogger

O categorie dedicata blogurilor care promoveaza stilul personal, subiecte si experiente premium, pe langa materiale cu impact si cu un continut valoros. Aceasta categorie este deschisa creatoarelor de continut care au un brand personal puternic, o recunoastere in randul brand-urilor si o expunere in media sustinuta in timp.

In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: relevanta articolelor pentru categoria aleasa (stil personal, good life, lifestyle etc), brand personal puternic si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Blogurile care nu au continut propriu sau sunt pozitionate pe nise distincte nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie. De asemenea, blogurile propuse deja in categoriile de Fashion & Beauty nu pot fi sugerate pentru aceasta categorie.

Best Male Fashion & Lifestyle Blogger

Aceasta categorie este deschisa bloggerilor de lifestyle masculin, cu continut consistent din zona fashion, cu cel putin 2 ani de activitate si o prezenta activa pe alte retele sociale (Instagram, YouTube sau Facebook).

In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor in social media (cel putin 1 postare pe luna, in ultimele 3 luni), relevanta articolelor si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Blogurile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

People’s Choice Award

Acest premiu va fi oferit unei creatoare de continut din categoriile beauty si fashion, care s-a remarcat prin prezenta sa activa in mediul online are cel putin 50.000 followers pe Facebook/ Instagram/ Youtube, detine un blog activ si are o comunitate puternica).

Cautam acea persoana care ofera continut propriu, relevant pentru comunitate, ce publica frecvent pe diverse platforme sociale si are in mod constant diverse colaborari cu branduri.

Castigatorul va fi desemnat 100% prin votul publicului.

The Digital Diva of The Year

Acest premiu va fi oferit celei mai active femei din online-ul romanesc. Cautam acea persoana care s-a remarcat prin activitatea sa atat in mediul online, cat si in mediul offline.

Digital Diva of the Year are un puternic brand personal, a demarat diverse campanii online/offline, a creat comunitati si este o voce influenta intr-un anumit domeniu de activitate.

Premii speciale

Best Brand Endorser

Premiul ofera recunoastere unui influencer din fashion, beauty & lifestyle, care s-a implicat activ in campaniile desfasurate de branduri din diverse domenii, in ultimul an. Premiul este acordat in baza aprecierii unui numar de 20 de specialisti in comunicare, social media si marketing, din companii si agentii care desfasoara campanii cu influenceri in mod regulat.

AVON Award for Social Causes

Acest premiu special este acordat persoanelor care s-au remarcat pentru implicarea in diverse cauze sociale. Urmarim acele persoane care au creat comunitati sau sunt recunoscute ca voci importante in proiecte sociale. Persoane implicate in activitati online cu impact pozitiv in randul unor grupuri sau comunitati. Acest premiu va fi oferit de catre Avon drept recunoastere pentru implicarea si efortul depus in diverse activitati cu impact social. Pentru aceasta categorie nu se primesc nominalizari.

AVON Award for the most engaged community

Acest premiu special este acordat pentru administarea eficienta a unei comunitati online. Urmarim acele comunitati care interactioneaza constant si comunica eficient cu membrii sai, reusind totodata sa isi extinda numarul de participanti. Acest premiu va fi oferit de catre Avon drept recunoastere pentru implicarea si rezultatele pozitive aduse de catre comunitate. Pentru aceasta categorie nu se primesc nominalizari.

AVON Award for teen content creators

Acest premiu special este acordat acelui creator de continut care s-a remarcat prin creativitate si rezultate pozitive in continul sau online, fie ca se exprima pe blog, Instagram, Facebook sau YouTube. Acest premiu va fi oferit de catre Avon drept recunoastere acelei persoane cu varsta de pana la 18 ani, care s-a remarcat prin prezenta sa activa in mediul online. Pentru aceasta categorie nu se primesc nominalizari.

Juriu

Ada Teslaru

Communication Director
Publicis Groupe

Alexandra Caciur

Digital Experience Director
Publicis Romania

Alina Cinciulescu

Strategy Manager
Global Records

Alina Tanasa

Blogger
Fabulousmuses.net

Ana Nicolae

PR Manager
AVON Romania

Andreea Balaban

Blogger
Andreeabalaban.ro

Andreea Esca 

Andreea Lupu

Strategy & Innovation Director
Starcom Romania

Andreea Raicu

Owner
Andreearaicu.ro

Andreea Remetan

Owner
Remestie.ro

Andreea Retea

Producator-Tv

Andreea Retinschi

Photographer

Aneta Plesa

Agency Manager Partner
Google

Ciprian Susanu

Owner
Dare Digital

Claudia Chirilescu

Director General
Spoon Media

Cristina Avram

Commercial Marketing Manager
AVON Romania & Moldova

Dana Argesan

Make-up Artist

Diana Colcer

Editor-in-Chief
Cosmopolitan & Cosmopolitan Man

Diana Enciu

Blogger
Fabulousmuses.net

Diana Tofan

Editor-in-Chief
Glamour

Domnica Margescu

Fashion Director
Elle

Dorin Boerescu

CEO
2Performant.com

Edward Aninaru

Photographer

Emanuel Romedea

Instagrammer
@Yesmyfriend

Ileana Badiu

Owner
Super40

Ioana Manoiu

Managing Partner
GMP PR

Ioana Sigarteu

Corporate Communication Manager
Samsung Electronics Romania

Laura Nedelschi

Creative Director
Kubis

Lavinia Chican

Senior Partner
McCann PR

Lorena Buhnici

Owner
Cavaleria.ro

Maia Novolan

Director General
Syscom Digital

Mara Coman

Editor-in-Chief
Marie Claire

Marta Popescu

Photographer

Mih Lovin

Managing Partner
Le SQUAD

Mirela Bucovicean

Founder
Molecule F

Monica Birladeanu

Prezentator TV

Mugur Patrascu

Founder
Screen Native

Noemi Meilman

Fashion PR & Events Consultant

Octavian Gheorghe

Creative Director & Head of Social Media
Gmp PR

Raluca Duta

Digital Manager
L'Oréal Romania

Raluca Hagiu

Editor-in-Chief
Unica Magazine

Raluca Radu

Country Manager
Answear Romania

Robert Katai

Content Marketing Manager
Bannersnack

Roxana Dobrita

Redactor sef
Andreearaicu.ro

Roxana Minea

Make-up Artist
Avon Romania

Sanziana Negru

Blogger
Sanziananegru.com

Sonia Argint Ionescu

Prezentator TV & Fondator
Doer.ro

Vali Barbulescu

Artist & Entrepreneur

Vicki Nicola

Owner
vickipedia.ro

Vlad Eftenie

Photographer
Digital Divas aduce o serie de avantaje partenerilor, contribuind la pozitionarea brandului, determinand asocierea acestuia cu specificul evenimentului si oferind oportunitatea de a interactiona direct cu persoane importante pentru companie.

Organizator

Partener principal 2019

Parteneri 2019

partener internet

Cu sustinerea

Cu sprijinul

Parteneri media