28 MAI 2019 • PALATUL BRAGADIRU

Digital Divas Awards 2019

Gala anuala Digital Divas Awards vine ca o recunoastere a muncii si a eforturilor pe care comunitatea bloggerilor de frumusete si moda le depune zi de zi. Este o celebrare a celor mai active femei din mediul online local. Cea de-a 7-a editie Digital Divas Awards va avea loc pe 28 mai, dupa conferinta din prima parte a zilei.

PROPUNERI DIGITAL DIVAS AWARDS

Propunerile pentru Digital Divas Awards pot fi facute in perioada 5 aprilie – 19 aprilie, sunt gratuite si pot fi inscrise de orice persoana prin completarea formularului online.

Atentie, o propunere nu aduce automat o nominalizare. Nominalizarea este facuta de organizator pe baza propunerilor primite, numai daca aceasta se incadreaza in categoria desemnata si respecta cerintele. Va rugam sa urmariti cu atentie cerintele fiecarei categorii.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a face o selectie sau de a muta propunerile in categorii compatibile. Nu toate propunerile devin nominalizari.

Un blog de beauty al unui creator tanar va putea fi propus doar la Young Divas in Beauty Blogging samd. Un blog de fashion nu poate fi propus in categoria beauty si poate fi propus doar in una dintre cele 3 categorii de fashion blogging (va putea fi propus doar la o singura categorie de blogging).

Pentru ca o propunere sa fie valida, ea trebuie sa contina toate datele cerute in formularul online (date de identificare, link-uri, descrieri, daca e cazul).

In campurile care necesita adrese web, trebuie inserate link-urile exacte ale conturilor/blogurilor. ( De exemplu, campul de Instagram se completeaza in formatul www.instagram.com/numecont si nu @numecont)

Daca un creator de continut doreste sa propuna si blogul, si contul de Instagram, si canalul de YouTube, va trebui sa completeze de fiecare data acel formular.

Propunerile inscrise incomplet nu vor fi luate in considerare.

PROCESUL DE JURIZARE

Procesul de jurizare se desfasoara dupa incheierea procesului de selectie a propunerilor si anuntarea nominalizarilor, iar rezultatul final va fi obtinut, in cele mai multe categorii, din votul publicului (50%) si voturile juratilor, un grup format din specialisti din domeniu (50%). Jurizarea se va desfasura in perioada 25 aprilie – 14 mai, in baza critieriilor anuntate pentru fiecare categorie.

Pentru categoria „Best Brand Endorser”, castigatorul este desemnat 100% in urma aprecierii unui juriu de specialisti in comunicare si marketing din companii si agentii.

Pentru categoria „People’s Choice Award”, castigatorul este desemnat 100% de votul publicului.

Propunerile pentru Digital Divas Awards pot fi facute pana la 19 aprilie, ora 18:00.

Categorii

Young Divas in Fashion Blogging

Aceasta categorie este deschisa blogurilor de fashion lansate incepand cu 2017, de catre persoane cu varsta pana in 30 de ani, in prezent. In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, relevanta articolelor pentru categoria aleasa (fashion) si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor. Blogurile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

Young Divas in Beauty Blogging

Aceasta categorie este deschisa blogurilor de beauty lansate incepand cu 2017, de catre persoane cu varsta pana in 30 de ani, in prezent. In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, relevanta articolelor pentru categoria aleasa (beauty) si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor. Blogurile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

Most Active Beauty Blogger

Aceasta categorie este deschisa bloggerilor de beauty cu peste 2 ani de activitate, care folosesc blogul ca sursa principala de comunicare a continutului creat, dar care au si o prezenta activa pe alte retele sociale (Instagram, YouTube, Facebook). In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor (cel putin 1 postare pe luna, in ultimele 3 luni, fata de data anuntarii Digital Divas Awards), relevanta articolelor pentru categoria aleasa (beauty) si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor. Blogurile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

Most Active Fashion Blogger

Aceasta categorie este deschisa bloggerilor de fashion cu peste 2 ani de activitate, care folosesc blogul ca sursa principala de comunicare a continutului creat, dar care au si o prezenta activa pe alte retele sociale (Instagram, YouTube, Facebook). In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor (cel putin 1 postare pe luna, in ultimele 3 luni, fata de data anuntarii Digital Divas Awards), relevanta articolelor pentru categoria aleasa (fashion) si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor. Blogurile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

Best Women Websites

Aceasta categorie este deschisa site-urilor de Beauty, Fashion si Lifestyle dedicate femeilor, care au o vechime de cel putin 3 ani in mediul online romanesc. Site-urile trebuie sa fie sustinute de catre o echipa editoriala locala, formata din minim 3 persoane.

Best Newcomer in Fashion & Beauty on YouTube

Aceasta categorie este deschisa canalelor de Youtube de fashion si/ sau beauty, care au pana la 25.000 de followers la data lansarii Digital Divas Awards (5 aprilie). De asemenea, canalul de YouTube trebuie sa aiba pana la 3 ani (lansat incepand cu 2016) de activitate constanta si trebuie sa fie asociat cu o alta prezenta online (site, blog sau canal de YouTube) pe domeniul fashion si / sau beauty. In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, calitatea filmarilor, relevanta continutului pentru categoria de fashion & beauty si, orientativ, reach-ul si engagement-ul clipurilor.

Best Fashion & Beauty YouTube Channel

Aceasta categorie este deschisa canalelor de YouTube a caror tematica este de fashion si/sau beauty si care au peste 25.000 de followers. De asemenea, trebuie sa fie asociate cu o alta prezenta online (site, blog sau canal de YouTube) pe domeniul fashion si / sau beauty. In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, calitatea filmarilor, relevanta continutului pentru categoria de fashion & beauty si, orientativ, reach-ul si engagement-ul clipurilor.

Best Newcomer in Fashion & Beauty on Instagram

Aceasta categorie este deschisa conturilor de Instagram cu continut relevant in domeniului fashion si/sau beauty, incepand din 2016, care au intre 10.000 - 25.000 de followers. De asemenea, contul trebuie sa fie asociat cu o alta prezenta online (site, blog sau canal de YouTube) pe domeniul fashion si / sau beauty. Conturile care nu au continut propriu (cele ce prezinta curated content) nu pot intra in competitie. In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: creativitatea continutului, calitatea fotografiilor, interactiunea cu comunitatea, aspectul general al profilului, frecventa postarilor si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Best Fashion & Beauty Instagram Account

Aceasta categorie este deschisa acelor conturi de Instagram a caror continut este relevant pentru domeniul de fashion si/sau beauty, care au peste 25.000 de followers. De asemenea, contul trebuie sa fie asociat cu o alta prezenta in online (site, blog sau canal de YouTube) pe domeniul fashion si / sau beauty. Conturile care nu au continut propriu (cele ce prezinta curated content) nu pot intra in competitie. In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: creativitatea continutului, calitatea fotografiilor, interactiunea cu comunitatea, aspectul general al profilului si frecventa postarilor si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor.

Best Fashion Blogger

Aceasta categorie este deschisa creatoarelor de continut ale caror bloguri de fashion au peste 2 ani vechime, care au o comunitate puternica in jurul lor si se bucura de o recunoastere mare in social media, media si in randul brand-urilor. Blogul trebuie sa aiba un continut relevant in domeniu si sa se remarce prin multiple colaborari cu branduri locale si/sau internationale din industria de fashion. In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, relevanta articolelor pentru categoria aleasa (fashion), brandul personal creat in jurul blogului si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor. Blogurile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

Best Beauty Blogger

Aceasta categorie este deschisa creatoarelor de continut ale caror bloguri de beauty au peste 2 ani vechime, care au o comunitate puternica in jurul lor si se bucura de o recunoastere mare in social media, media si in randul brand-urilor. Blogul trebuie sa aiba un continut relevant in domeniu si sa se remarce prin multiple colaborari cu branduri locale si/sau internationale din industria de beauty. In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor, relevanta articolelor pentru categoria aleasa (beauty), brandul personal creat in jurul blogului si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor. Blogurile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

Best Lifestyle Blogger

O categorie dedicata blogurilor care promoveaza stilul personal, subiecte si experiente premium, pe langa materiale cu impact si cu un continut valoros. Aceasta categorie este deschisa creatoarelor de continut care au un brand personal puternic, o recunoastere in randul brand-urilor si o expunere in media sustinuta in timp. In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: relevanta articolelor pentru categoria aleasa (stil personal, good life, lifestyle etc), brand personal puternic si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor. Blogurile care nu au continut propriu sau sunt pozitionate pe nise distincte nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie. De asemenea, blogurile propuse deja in categoriile de Fashion & Beauty nu pot fi sugerate pentru aceasta categorie.

Best Male Fashion & Lifestyle Blogger

Aceasta categorie este deschisa bloggerilor de lifestyle masculin, cu continut consistent din zona fashion, cu cel putin 2 ani de activitate si o prezenta activa pe alte retele sociale (Instagram, YouTube sau Facebook). In desemnarea nominalizarilor vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: frecventa postarilor in social media (cel putin 1 postare pe luna, in ultimele 3 luni), relevanta articolelor si, orientativ, reach-ul si engagement-ul postarilor. Blogurile care nu au continut propriu nu pot fi propuse pentru o nominalizare in competitie.

Best Brand Endorser

Premiul ofera recunoastere unui influencer din fashion, beauty & lifestyle, care s-a implicat activ in campaniile desfasurate de branduri din diverse domenii, in ultimul an. Premiul este acordat in baza aprecierii unui numar de 20 de specialisti in comunicare, social media si marketing, din companii si agentii care desfasoara campanii cu influenceri in mod regulat. In aprecierea influencer-ului vor fi luate in considerare urmatoarele criterii: respectarea brief-ului, creativitatea, rezultatele avute.

People’s Choice Award

Acest premiu va fi oferit unei creatoare de continut din categoriile beauty si fashion, care s-a remarcat prin prezenta sa activa in mediul online are cel putin 50.000 followers pe Facebook/ Instagram/ Youtube, detine un blog activ si are o comunitate puternica). Cautam acea persoana care ofera continut propriu, relevant pentru comunitate, ce publica frecvent pe diverse platforme sociale si are in mod constant diverse colaborari cu branduri. Castigatorul va fi desemnat 100% prin votul publicului.

The Digital Diva of The Year

Acest premiu va fi oferit celei mai active femei din online-ul romanesc. Cautam acea persoana care s-a remarcat prin activitatea sa atat in mediul online, cat si in mediul offline. Digital Diva of the Year are un puternic brand personal, a demarat diverse campanii online/offline, a creat comunitati si este o voce influenta intr-un anumit domeniu de activitate.

Digital Divas aduce o serie de avantaje partenerilor, contribuind la pozitionarea brandului, determinand asocierea acestuia cu specificul evenimentului si oferind oportunitatea de a interactiona direct cu persoane importante pentru companie.

Organizator

Partener principal

Parteneri

Cu sprijinul

Parteneri media